Автомобилът, чиято премиера вероятно ще се състои през 2018 г., ще получи работен индекс MK8 и ще бъде построен върху модулната платформа MQB, която, според източник в компанията, Volkswagen ще използва най-малко до 2025 г. Новият Golf трябва да бъде с 35-70 кг по-лек от своя предшественик и оборудван с много иновативни опции, като например управление на мултимедийната система с жестове.

Що се отнася до външния вид, MK8 няма да прави революция: най-вероятно, той ще се впише напълно в съвременната дизайнерска концепция на марката. Но за сметка на това интериорът на новия модел трябва да бъде доста по-различен: с много метални вложки, висококачествена кожа и мека пластмаса.

По-рано се появи информация, че хечбекът ще получи и „заредена“ версия  GTI. По предварителни данни тази модификация ще бъде с 2.0-литров турбо бензинов двигател. Задвижващият агрегат ще генерира 290 к.с. В допълнение, новото поколение на Golf може да получи и R-модификация. Тя ще бъде оборудвана с двигател с мощност 350 конски сили.

Също така, въз основа на осмото поколение на Volkswagen Golf ще бъде създаден нов кросоувър. От компанията обещават, че новият модел ще се появи на пазара през 2018 г. SUV-моделът ще се произвежда в два варианта. Модификацията със стандартно междуосие ще бъде сглобяван в Европа, а удължената версия ще бъде произвеждана в Съединените щати и Китай. Автомобилът ще получи система с двойно задвижване 4MOTION, увеличен клиренс, както и допълнителна защита на шасито.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *