Nissan представи напълно новия 100% електрически Nissan LEAF. Най-продаваният електромобил е изцяло променен като вече има по-голям пробег с едно зареждане, но и по-динамичен и красив дизайн спрямо предшественика си.

Нов електромотор и технологии като ProPILOT™ Assist и e-Pedal осигуряват ново ниво на емоция при карането на еко количката.

2018 LEAF вече има пробег от 378 км  по NEDC, което дава спокойствие на шофьорите, че ще могат да осъществяват безопасно по-дълги пътувания, отколкото със старото поколение на модела. Освен това моторът разполага със 150 конски сили и 320 Нм въртящ момент, подобряващи ускорението и удоволствието от шофиране.

Напълно обновеният електрически модел на японската марка разполага с две нови технологии за „интелигентно“ шофиране, които ще са на разположение за клиентите на производителя в Северна Америка.

ProPILOT Assist се използва по време на шофиране в една лента по магистралите, за по-релаксиращо и по-малко стресиращо пътуване.

В новия LEAF е вкарана и революционната e-Pedal технология, която позволява на шофьора да ускорява или да намалява скоростта, използвайки само педала на газта. Когато кракът на шофьорът се махне от педала на газта, колата спира напълно. Колата се задържа на позицията си дори, ако се намира на наклон и тръгва едва, когато педалът е натиснат отново.

Nissan LEAF има нисък загладен профил за по-добра аеродинамика, който се съчетава с остър и динамичен изглед отпред и отзад. Познати характеристики са светлините във форма на бумеранг и V-Motion потока в предницата. Гладката повърхност в синьо върху предната решетка и издържаната в същия цвят задна броня подчертават идентичността на електромобила.

Интериорът на LEAF също е претърпял пълна промяна като предният панел е с форма на разперено крило, а дизайнерите са се постарали да създадат максимално функционално пространство. Синият цвят, отличителен за EV колите на Nissan, може да бъде открит и в шевовете на седалките, арматурното табло и волана.

Разбира се вече никой не пропуска тъчскрийн екраните, в този случай 7-инчов TFT. Apple CarPlay и Android Auto също са добавени.

За клиентите, които ще искат по-добро представяне производителят ще предложи версия с по-дълъг пробег (и на по-висока цена) през 2019 моделна година.

Продажбите на Nissan LEAF започват на 2-и октомври в Япония. Моделът ще се доставя в САЩ и Европа от началото на 2018-а.

Снимки: Nissan

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *