Ето един автомобил, който заслужава да бъде споменат. На Автосалона в Ню Йорк японската компания Subaru представи новото поколение на Impreza.

Хечбекът Impreza с пет врати ще се появи на европейския пазар по-късно тази година.
Subaru Impreza е построен върху новата платформа SGP.  Моделът е по-голям от предшественика си – междуосието е увеличено с 25 мм. Разширено е и пространството за пътниците на втория ред седалки.
В техническо отношение също са настъпили изменения. И така, благодарение на новата платформа каросерията на Impreza е станала по-устойчива със 70%. Двигателната гама не е променена съществено – седанът за европейския пазар ще бъде оборудван с дизелов и бензинов четирицилиндрови двигатели с работен обем 1,6 и 2,0 литра.
Двигателите ще работят в комбинация с шестстепенна механична предавателна кутия или вариатор. Бензиновите двигатели получават система за деактивиране на половината цилиндри.
В интериора на новата Impreza е поставен цветен екран на арматурното табло и нова мултимедийна система. Други съществени промени в салона на автомобила не са настъпили.
Четвъртото поколение на Subaru Impreza направи своя дебют на световния пазар през 2011 г., а от началото на 2012 г. в дилърските центрове на марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *