Директорът на ФБР Джеймс Коми отрече обвинението на американския президент Доналд Тръмп, че екс-президентът Барак Обама е подслушвал телефона му.

Коми поиска няколко пъти от правосъдния департамент на САЩ да отхвърли обвиненията, че Обама е наредил подслушване по време. По думите му това невярно внушава, че ФБР е нарушило закона.

Според американски медии, цитиращи официални лица, директорът на ФБР смята, че няма доказателство в подкрепа на обвиненията на Тръмп.

Държавният глава на САЩ, който е изправен пред сериозна проверка заради обвинения за руска намеса при кандидат-президентската му кампания, не предложи никакво доказателство в подкрепа на обвиненията си, че телефоните му в Trump Tower са били подслушвани миналата година.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър съобщи, че има „много притеснителни“ доклади, „засягащи потенциални политически мотивирани разследвания, веднага след изборите през 2016 година.“

Доналд Тръмп, който прекара почивните дни в курорта си във Флорида, нарече предполагаемите подслушвания „Никсън/Уотъргейт“, правейки препратка към прословутия скандал от 1972 година, който доведе до свалянето на президента Ричард Никсън.

Американският президент попита в Twitter дали е законно „действащ президент да подслушва“ и определи предполагаемите действия като „ново дъно“.

Говорител на Барак Обама заяви, че обвиненията са „просто лъжливи“.

Директорът на националното разузнаване по време на кампаниите преди президентските избори, Джеймс Клапър, също отхвърли обвиненията за подслушване на Тръмп или някой от екипа му.

Карикатура: Obama White House, Flickr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *