Nissan може да използва някои от спортните дизайнерски елементи от концептуалния автомобил Sway в новата Micra, за да се справи с оплакванията, че моделът е скучен. Прототипът Sway бе показан по време на салона в Женева миналата година.

„Лансирането на пазара на новата Micra на Nissan трябва да доведе до по-високи продажби в сравнение със сегашната версия, благодарение на по-големия си размер и по-широката гама от двигатели“, коментира шефът на марката за Европа Пол Уилкокс. „Следващата Micra ще се впише много по-добре в своя сегмент, отколкото настоящото поколение“, заяви той пред Automotive News Europe.

По-рано, на пресконференция в завода на Nissan в Съндърланд, Уилкокс изяви увереността си, че новата Micra ще бъде позиционирана в конкурентния си пазарен сегмент и това ще води до повече продажби на модела.

Уилкокс не пожела да разкрие обаче повече подробности за двигателната  гама на компактния модел. Сегашната Micra се предлага в Европа с две версии на 1,2-литров бензинов двигател. Пол Уилкокс заяви, че очаква европейските продажби на моделите с каросерия хечбек като Micra да остават силни въпреки нарастващата популярност на малките кросоувъри.

Новото поколение Micra ще излезе на пазара по-късно тази година. Моделът ще бъде сглобяван в завода на стратегическия партньор Renault във Флинс, Франция за европейските пазари, вместо в Ченай, Индия. Предприятието на Renault ще осигури  допълнителен годишен капацитет от 82 хиляди единици за производство на Micra, където също се произвеждат и  компактните модели на Renault –  Clio и Zoe.

Шефът на Nissan Тревор Ман каза, че Micra ще бъде построена върху хибридна платформа, включваща някои от елементите на новата CMF-A платформа за малки коли от алианса Renault-Nissan. Първият автомобил, който ще ползва тази платформа в своята цялост ще бъде следващият Nissan Juke, който ще влезе в производство през 2018 г. в Съндърланд.

Micra е третият най-продаван автомобил на Nissan в Европа след Qashqai и Juke. Продажбите на Micra са нараснали с 5% до 61 431 броя в Европа през първите 11 месеца на 2015 г., според данните на пазарния анализатор JATO Dynamics. Продажбите на Qashqai за същия период са били 214 833 броя (ръст с 26%). А новите регистрации на Juke са се увеличили с 5% до 94 706 единици.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *