Не може да се ограничи движението на камиони за сметка на безопасността на техните водачи, коментира новият транспортен министър на Австрия, който е отговорен за пътната мрежа. Г-н Норберт Хофер заяви, че иска да увеличи лимита на скоростта на движение на камионите по австрийските автомагистрали, който през нощта е едва 60 км/ч.

С въвеждането на строгите ограничения, правителството искаше да намали шума, създаван от камионите, както и емисиите на вредни газове. Така обаче, според министъра, намаляването на скоростта само до 60 км/ч води до сблъсъци. Камионите често се движат в много големи групи и шофьорите, поради ниската скорост, се разсейват лесно. По тази причина Хофер смята, че премахването на ограниченията е разумно решение.

Това не е краят на идеите на министъра. Той предлага също по време на сериозни задръствания да се позволи движение в аварийните ленти. В допълнение Хофер предлага ограничението на скоростта за движение на пътнически автомобили по магистралите да се вдигне до 140 км/ч.

Снимка: Pixabay

  

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *