След като вчера публикувахме информация за летните забрани за движение на камиони в Германия, днес ще обърнем внимание и на други основни дестинации – Франция и Испания.

Франция

В съботите от 21 юли до 18 август, включително, е забранено движението на камиони с максимално тегло 7.5 т. Ограничението важи за часовете от 7:00 сутринта до 19:00 вечерта.

Припомняме, че във Франция има постоянна забрана за движение на товарни автомобили над 7.5 т от 22 часа всяка събота и на национални празници, до 22 ч в неделя.

Изключение правят товарни машини, превозващи живи животни и нетрайни стоки (имайки предвид, че тези стоки трябва да са поне половината от товара в камиона). Тези превозни средства могат да се движат празни, ако от точката на товарене до точката им на разтоварване разстоянието е не повече от 150 км.

В изключенията влизат и камиони превозващи яйца, жива риба и други рибни продукти, хранителни продукти, нуждаещи се от охлаждане, цветя и растения в саксии, мед.

Повече информация за превозните средства, изключени от забраните, може да прочетете тук.

Полезна информация за товарни превозни средства и движението им по френските пътища може да намерите тук.

Испания

Ограниченията в Испания важат отново за камиони с брутно тегло над 7.5 т, с изключение на транспортиращите живи животни и нетрайни стоки.

Забраните са в сила за определени пътища от юли до септември – вижте ТУК.

Снимка: BEPnews

Изпратете ни Вашата история, новина или снимки на info@bepnews.com, или като съобщение на нашата Facebook страница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *