ANI Technologies, собственик на Ola, най-голямото приложение в Индия за споделено пътуване, потвърди, че е набрал $500 млн. финансиране, което е поредна крачка към консолидиране на водещата роля на приложението в един от най-обещаващите пазари за Uber Technologies.

Приложението, конкурент на Uber, набира финансиране за шести пореден път от нови и настоящи инвеститори, включително базирания в Лондон Baillie Gifford Japan Trust PLC, компанията за управление на частен капитал Tiger Global Management, хедж фонда Falcon Edge Capital, японската телеком и интернет компания SoftBank Group, както и компанията за рискови капитали DST Global.

Най-големият доставчик на услугата за споделено пътуване в Китай Didi Kuaidi, в който SoftBank Group е голям инвеститор, също инвестира в Ola. Набраното финансиране ще бъде използвано за да се увеличи мрежата от коли, да се подобри технологията и бизнес процеса, да се създадат нови услуги в приложението, както и да се навлезе още повече на съществуващите пазари, съобщи компанията в прессъобщение.

Въпреки че Ola е лидер на индийския пазар що се отнася до брой коли, е изправена пред сериозна конкуренция от Uber. Американското приложение инвестира над 1 млрд. долара в Индия, тъй като това е един от най-големите и бързо разрастващи се пазари за услугата извън САЩ. Uber също така изгражда и съвременен оперативен център, който да увеличи експанзията в Индия.

Към момента Ola има по един милион поръчки на ден и повече от 350 хиляди регистрирани превозни средства в своята мрежа, се казва в изявление на компанията.

Това включва 275 хиляди коли и 75 хиляди авто рикши в 6 града

Приложението Ola е създадено през януари 2011 от Bhavish Aggarwal и Ankit Bhati, които са завършили един от топ инженерните университети – Индийския технологичен институт в Бомбай. Общо приложението е набрало $1.3 млрд. от инвеститори, като по-голямата част от сумата е събрана през последната година.

 

Един коментар за “Индийско приложение за споделено пътуване е най-големият конкурент на Uber в страната

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *