В два поредни дни шампионът по индивидуализация Opel ADAM печели престижни награди. Марката Opel не се задоволява само с това, а грабва приз и в категория за нововъведения.

В петък, на церемонията по връчването на наградите Wertmeister 2016 (автомобили с най-добра остатъчна стойност) в Берлин, Opel ADAM 1.0 ecoFLEX отново е номер едно.

С висока остатъчна стойност от 56.9 процента*, лайфстайл автомобилът е победител в категорията на минитата, изпреварвайки Fiat 500 и Toyota Aygo. Това е вече 13ия път, за който специализираното списание Auto Bild и независимата компания Schwacke отличават новите автомобил с най-добра остатъчна стойност.

“ADAM впечатлява със своя дизайн и безбройни възможности за индивидуализация, като в същото време може да се похвали с първокласно качество и високоефективен, ново поколение трицилиндров двигател. Тези характеристики държат цената му много стабилна и го правят отлично решение за покупка,” заяви вицепрезидентът по продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване на  Opel Group Петер Кристиан Кюсперт по време на церемонията за връчване на наградите.

Един път в годината фирмата за автомобилни услуги Schwacke обявява моделите с най-малко обезценяване. Специалистите също така правят и четиригодишна прогноза. Определянето на остатъчната стойност е сложен процес, по време на който Schwacke изследва и оценява и концепцията на автомобила, качеството му, дизайна, цената, експлоатационните разходи и жизнения цикъл.

За Opel ADAM:

OPEL дава пълна свобода на клиентите си с ADAM UNLIMITED

Opel отнесе в Рюселсхайм още две награди от 40-ия юбилеен читателски конкурс “Best Cars”, организиран от автомобилното списание auto motor und sport. Модерният Opel ADAM се изкачи до първото място в своята категория в класа на миниавтомобилите с 26 процента от всички гласове като така той повтори за пореден път своите успехи през 2014 и 2015 година, достигайки до своеобразен хеттрик.

Освен това, марката Opel бе отличена и с  “Международната награда на името на Паул Пийч 2016” за технологична иновация. Експертното жури, съставено от 26 главни редактори на специализирани автомобилни издания в 21 държави избра адаптивната матрична система на предните светлини IntelliLux LED® на Opel, представена в новата Astra за тазгодишен носител на това реномирано отличие. Специалната награда носи името на Паул Пийч – бивш германски състезател в надпреварите Grand Prix и съосновател на издателството Motor Presse Stuttgart. Главните уловия за номиниране на дадена технологична иновация за оценка от журито са наличието на готовност за серийно производство и значителна добавена стойност в полза на потребителите в областите опазване на околната среда, комфорт, безопасност и икономии.

“Ние се грижим за последователното демократизиране на най-новите високотехнологични решения в автомобилната индустрия, осигурявайки достъпност на нововъведенията и включвайки ги в оборудването на нашите едросерийни модели. Нашата нова матрична система на адаптивните предни светлини IntelliLux LED® е прекрасен пример в тази насока. С внедряването на тази технология в нашата нова Astra, Opel се превърна в първия автомобилен производител, който предлага тази високоефективна и мощна система на светлините в компактния сегмент от пазара,” отбеляза  главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман след получаването на “Международната награда на името на Паул Пийч 2016”.

Cъставената от общо 16 LED сегмента (по осем от всяка страна на автомобила) нова матрична LED система адаптира автоматично и непрекъснато дължината и разпределението на светлинния сноп в зависимост от условията във всяка пътна ситуация. За тази цел системата работи съвместно и ползва данни от фронталната видеокамера Opel Eye. Когато автомобилът напусне градските очертания, дългите светлини се включват автоматично и работят постоянно, гарантирайки значително повишаване на безопасността на пътя.

Ho водачите на Astra не са единствените, които се радват на предимствата, осигурени от новата система. Tе могат да се насладят на отличната видимост на адаптивните светлини с изцяло LED елементи без да се опасяват от заслепяване на останалите участници в движението. В мига, в който камерата установи наличие на светлинни източници от движещи се в насрещното или в същото платно превозни средства, отделни LED елементи в съответните зони се изключват, буквално „изрязвайки” светлинния сноп около другите автомобили. Останалата част от пътното платно и зоните около пътя си остават ярко осветени.

*Остатъчна стойност в проценти от ценовата листа е 56.58% от заводската цена. Това е прогнозната цената, означаваща прогнозната остатъчна стойност в бъдеще (48 месеца, 11,000 км на година).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *