Докато някои говорят за концепции и потенциален голям пробег при електрическите автомобили, Opel просто действа.

Изпълнителният директор на марката д-р Карл-Томас Нойман представи Opel Ampera-e на автомобилното изложение в Париж.

Колата се характеризира с автономен пробег над 500 километра (електрически пробег, изчислен на основата на новия европейски цикъл на движение NEDC в километри: >500, предварителни данни), което е с поне 100 километра повече от пробега на най-близките конкуренти на пътя в този сегмент.

‘Das Elektroauto!’, както го нарече Нойман, е електрически автомобил за всеки. Новата Ampera-e е електрическият автомобил, който прави прехода от екологично, към екологично и практично.

Зареждането на автомобила на публична електростанция ще става само за 30 мин. и ще осигурява до 150 км допълнителен пробег.

По време на пресконференцията д-р Нойман също така разкри, че като доказателство за обявения пробег, в края на миналата седмица една Ampera-e е изминала разстоянието от Лондон до Париж – 417 километра път – само с едно първоначално зареждане на батерията. И в батерията е имало още електрически заряд, когато колата е пристигнала на изложението “Mondial de l’Automobile“ в Париж. Оставащият пробег, който борд компютърът показвал, бил 80 километра, което демонстрира (по думите на изпълнителния директор на Opel), че Ampera-e може да измине около 500 километра в условията на всекидневния трафик.

За да направи колекцията си от измервания на пробега завършена и в допълнение към теста по реалните пътища от Лондон до Париж и NEDC изпитанията, Opel изпробва Ampera-e при приблизително същия скоростен профил, който е определен от най-строгия тестови цикъл WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure или Глобална хармонизирана тестова процедура за леки автомобили). Opel Ampera-e се представя и тук: На основата на разработения тест инженерите изчислиха приблизително, че комбинираният WLTP пробег ще е над 380 километра. Обикновено при всекидневна употреба пробегът варира и зависи от индивидуалното поведение на водача и някои външни фактори.

Освен с най-дългия пробег в класа си, Ampera-e се характеризира с умна цялостна концепция: Благодарение на ефективния начин на вграждане на голямата акумулаторна батерия в пода на автомобила, той може да предложи и достатъчно място за петима души и обем на багажника като на компактна кола с пет врати.

Ampera-e ще бъде пусната за продажба в Европа през пролетта на 2017 година.

Пресконференцията на Opel може да гледате тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *