Моделите на Opel Ampera-e и Insignia Grand Sport грабнаха множество призове при връчването на наградите на конкурса Plus X: Новият флагман на марката,  Insignia Grand Sport, спечели награди в категориите „Високо качество“, „Дизайн“ и „Функционалност“; Ampera-е бе водеща във „Високо качество“, „Дизайн“, „Функционалност“ и в своята най-силна дисциплина „Екология“.

В допълнение електромобилът на немския производител беше определен и като „Най-добър продукт на 2017”.

Електрическият Ampera-e предлага разнообразие от възможности. Колата може да измине с едно зареждане на 60 кВтч батерията си разстояние от 520 километра на базата на Новия европейски тестови цикъл на шофиране (NEDC).  

Към това се добавят и електрически мотор с мощност 150 кВт/204 к.с. и ускорение от нула до 50 км/ч, съпоставимо с това на спортен автомобил – 3.2 секунди. Дългата 4.17 метра Ampera-e е и достатъчно просторна, за да осигури пространство за пет човека и багажен обем 381 литра (до 1 271 литра със сгънати задни седалки).

Другият призьор – Opel Insignia Grand Sport впечатли журито с елегантен и динамичен дизайн, но и с интелигентни технологични решения, вкл. IntelliLux LED® матричните предни светлини, иновативна система за задвижване на четирите колела с  променливо разпределение на въртящия момент torque vectoring, системи за асистенция, head up дисплей и личния асистент на Opel OnStar (с възможност за резервиране на хотелски стаи и търсене на място за паркиране).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *