Opel ще представи на предстоящия Автомобилен салон в Париж (“Mondial de l’Automobile” – 1 до 16 октомври) електрическия автомобил Ampera-e (Зала 5-2, щанд 501).

Максималният въртящ момент на електромобила на немския производител е 360 Нм, а максималната мощност на батерията – 150 кВт/204 к.с. (PS). Opel Ampera-e ускорява от място до 50 км/ч за 3.2 секунди, а ускорението от 80 до 120 км/ч за изпреварване се извършва за 4.4-4.5 секунди (предварителни данни). По този начин Ampera-e постига подобни параметри на OPC моделите, спортните варианти на Opel.

Максималната скорост на модела ще бъде 150 км/ч. От Opel твърдят, че пробегът на компактния автомобил ще бъде значително по-голям от повечето компактни електрически коли, но не се дават точни числа.

Ampera-e се захранва от акумулаторен пакет монтиран в една плоскост под пода на автомобила. По този начин дизайнери и техници успяват да постигнат по просторен интериор, осигуряващ място за петима човека и багажен обем, сравним с този на автомобил от компактния клас.

Електрическият автомобил на Opel разполага с последно поколение инфоразвлекателна система IntelliLink (съвместима с Apple CarPlay и Android Auto), както и Opel OnStar. В зависимост от мобилната мрежа има и възможност за връзка на до седем мобилни устройства благодарение на наличието на Wi-Fi хотспот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *