Opel вече съобщи, че на предстоящия Автосалон в Париж ще представи електромобила Ampera-e (1-16 октомври). Други важни новости от германския автомобилен производител на Mondial de l’Automobile 2016 ще бъдат MOKKA X, новата Zafira и спортния специален модел Cascada Supreme (още инфо тук).

Opel MOKKA X

Компактният SUV(снимката горе) е по-широк и има по-солидна и мускулеста стойка от своя предшественик. Mokka X е с нов дизайн на предната си част. Вътре арматурното табло изглежда по-изчистено и опростено, но същевременно с това е и с по-изострени форми. Водачите на MOKKA X могат да избират измежду различни високотехнологични версии на новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink; в допълнение на разположение е високо ниво на комуникационна свързаност с Opel OnStar (стандартно за ниво Innovation).

Друг характерен елемент на Opel MOKKA X е адаптивната система за задвижване на четирите колела (опционална) с електронно контролиран многодисков съединител. Тя безстепенно разпределя мощността на двигателя между предния и задния мост в диапазона от 100:0 до 50:50. Това подобрява безопасността, намалява разхода на гориво и значително увеличава удоволствието от шофирането.

Още за Mokka X може да прочетете тук.

Opel Zafira с нова визия

opel-zafira-302076-3

Посетителите на щанда на Opel ще могат да видят отблизо модела Zafira.

Колата ще се предлага със система на седалките Flex7®, сертифицираните от AGR предни седалки (Дружеството за здрави гърбове AktionGesunderRückene.V.), системата за превоз на велосипеди FlexFix®и адаптивната ходова част FlexRide. Моделът е и с нов външен дизайн.

В зависимост от крайното устройство, най-новото поколение на инфоразвлекателната система на Opel IntelliLink е съвместима както с Apple CarPlay, така и с Android Auto.

За първи път в този автомобилен клас Opel предлага последното поколение адаптивни светлини (Adaptive Forward Lighting,AFL) с LEDтехнология като опция.

Новини за новия Opel Ampera-e може да прочетете тук и тук.

opel-ampera-e-303296-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *