Точно преди 50 години Opel Commodore завладя пътищата с помощта на 2.5-литров редови шестцилиндров двигател със 115 к.с. Една година по-късно го последва версията GS с два карбуратора и 130 к.с.

Opel празнува тази 50-та годишнина с участие с четири модела от поколенията A, B и C на Commodore в 20то рали Silvretta Classic, което ще се проведе на 6-8 юли. Посланик на марката и победител в 24-те часа на Le Mans, Йоахим Винкелхок ще води отбора на Opel Classic в ретро ралито през Монтафон, управлявайки Commodore B GS/E  (Grand Sport/Einspritzung) от 1972 г. със 190 к.с. Една нова Insignia Grand Sport ще придружава историческите автомобили Commodore, продължавайки традицията на името GS.

Началото и краят на всеки от трите етапа на ралито е в Партенен. Маршрутът преминава през австрийските Алпи в продължение на три дена и е с обща дължина 600 километра. Акцентите за зрителите, а и за участниците са панорамният алпийски път Силврета с високия 2 037 метра връх Билер; изкачването до връх Пилер на втория ден (обяд в хотел Вайсзеешпице от 12.00 ч.); Фуркайох с почивка в хотел Вализер Щубен (на 8 юли, 12.00 ч.); и “Гран при на Ванданс” като ефектен финал в събота от 2.00 ч. следобед.

След точно 50 години легендарното наименование на Opel се завръща с новия Opel Insignia Grand Sport. Автомобилът разполага с много простор, благодарение на изцяло новата си архитектура, и с подходящи за един флагман средства за безопасност.

В това число влизат широка гама от технолгии, вкл. новаторските матрични светлини Opel IntelliLux LED® и двойното предаване със система torque vectoring, както и множество системи за асистенция на водача и head-up дисплей.

Снимка: Opel

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *