Новият кросоувър Opel Crossland X ще се опита да се хареса на хората, които търсят нещо по-просторно в града. Колата ще бъде показана за пръв път пред широка публика на международното изложение в Женева (7-19 март, 2017). Заедно с напълно електрическата Ampera-e и новите флагмани Insignia Grand Sport и Sports Tourer, Crossland X поставя началото на продуктовата офанзива на марката под наслова “7 през 17” със седем нови модела през 2017 година.

Crossland X се позиционира в модерният CUV/SUV сегмент в B класа, заедно с вече познатата Mokka X.

Opel вгражда емблематични елементи, характерни за марката от Рюселсхайм, вкл. предната решетка и „крилцата”, обгръщащи емблемата с мълния; характерното криловидно оформление на предните светлини и не на последно място – пластичното „острие”, очертано в страничния силует на каросерията.

Повърхностите са плавни и пластични с ярко подчертани, прецизни линии, докато двуцветният „плаващ” покрив с хромирани акценти позволява богати възможности за индивидуално оформление.

Изцяло LED предни светлини допълват силуета заедно с хоризонталните линии, преливащи около цялата каросерия, които завършват в повдигнатите задни светлини и придават повече визуална широчина на Crossland X.

Във вътрешния дизайн също се влага идеята за по-просторно усещане. Пасажерите имат на разпространение много зони за съхранение на вещи.

Влиянието на новата Insignia и на Astra личи ясно в пластичните форми на фокусираното върху водача арматурно табло, които преливат в облицовките на вратите.

Елементи от хром около блока на контролните прибори и вентилационните решетки, комбинирани с меките повърхности на арматурното табло и облицовките на вратите създават усещане за висококачествено изпълнение.

Големият, лесно достъпен сензорен екран и разделените в съотношение 60/40 сгъваеми задни седалки превръщат вътрешността на  Crossland X в перфектно пространство за всяко семейство. Допълнително се предлагат задни седалки с възможност за надлъжно изместване със 150 милиметра за създаване на повече пространство в областта на краката или до 520 литра водещ в този клас багажен обем (който нараства до 1 255 литра след сгъване на задните седалки).

Активният семеен стил на живот и функционалността са подчертани от няколко внушителни SUV елемента като защитните панели в долната част на каросерията и панелите в предната и задната част на дъното. Във вътрешността на Crossland X, водачът и пътниците могат да се радват на типичната за SUV моделите висока позиция на седалките в каросерия, която е с 16 сантиметра по-къса, но с 10 сантиметра по-висока от тази на Astra.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *