Когато мислим за лекотоварни превозни средства, може би Opel не е първият избор, който ще изникне в главата ни. Но производителят от Рюселхайм има какво да предложи на пазара. Със своите лекотоварни модели Combo, Vivaro и Movano марката е в състояние да предложи на своите клиенти трио с полезен товар от 800 до над 2000 кг и товарно пространство с обем от 3.4 м3 до 22 м3.
Заводско решение: Opel Movano box body.

Opel вече разполага с над 400 варианта на лекотоварните си модели, които може да предложи фабрично на своите клиенти. В допълнение, производителят си сътрудничи с редица реномирани фирми за трансформация, които могат да изработят решение по мярка за всеки отделен клиент.

Освен това, на разположение на клиентите са и многобройни допълнителни решения за трансформация – от хладилни фургони и допълнителни товарни боксове до решения за пътнически превози, автомобили за полицейските, противопожарни и спешни служби, както и превозни средства със специално предназначение.

Компанията предлага три различни процедури за продажба на лекотоварната си гама, в зависимост от нуждите на клиента:

  • Заводски решения: Opel предлага фабрично най-често срещаните трансформации, като например изпълнения с бордови каросерии, самосвали, микробуси, бусове с двойна кабина и товарни боксове и надстройки. Цялата бизнес сделка от избора на модел до продажбата се обработва от един служител, с който клиентът контактува. Клиентите се възползват и от всички обичайни предимства, предлагани от автомобилния производител като пълната гаранция на Opel, обширната гама фабрични възможности и услуги, както и от пълната гама на следпродажбеното обслужване.
  • Opel Conversions2Go: Производителят предоставя основното превозно средство, а сертифицираните партньори поемат грижата за конкретната трансформация от името на Opel. Опциите за преобразуване и монтаж се простират от фургон Vivaro със специфично оборудване Sortimo или система за организация на товара на Bott до бордови/самосвал Movano с алуминиева каросерия на JPM. Процедурата по продажбата на модифицираните автомобили се поема от Opel.

Гаранцията на Opel важи в пълна степен за базовия автомобил, а сертифицираният партньор осигурява гаранция с еквивалентни условия по отношение на трансформацията и обслужването.

Сертифицирана трансформация от Foccacia: Opel Combo за превоз на пътници в инвалидни колички

Съотношение качества-цена и общи разходи за притежание (TCO) – включването в официалната ценова листа на Opel дава възможност за постигане на по-висока остатъчна стойност и високо технологично равнище на продуктите, твърдят представителите на компанията в България. В много случаи се намалява значително и теглото на трансформираните лекотоварни автомобили.

Conversion2Go: Opel Vivaro хладилен. Решение на CoolingVans
  • Други сертифицирани трансформации: За да отговори на повишеното търсене на трансформации и да покрие нуждите и изискванията на клиента на 100%, марката Opel работи в тясно сътрудничество и с допълнителни специалисти в областта на каросерийните модификации. В тези случаи клиентът поддържа пряк контакт с дилъра и специализираната в трансформациите фирма с цел точно определяне на обхвата на работата. За да се квалифицира съответният автомобил като сертифицирана от Opel конверсия, инженер на марката от Германия проверява качеството и съответствието с техническите изисквания към изпълнителите, определени от Opel Engineering. Друга ключова част от сертифицирани от Opel условия е гаранцията, еквивалентна на тази, предоставяна при заводските автомобили на Opel. Всяка сертифицирана от Opel трансформация се покрива от продуктова застраховка за надеждност, осигурена от специализираната в трансформациите фирма-изпълнител, а наличието на резервни част се гарантира за период от 12 години след момента на предаване на трансформирания автомобил на клиента.

Автомобилният производител може да предложи привлекателни условия благодарение на сътрудничеството с реномирани европейски специалисти в областта на трансформациите като Bott, Store Van, Gruau, JPM, Lamberet, Oberaigner, Snoeks, Scattolini, City Box, Coolingvans и Sortimo.

Снимки: Opel

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *