Новият Opel Mokka X започва убедително налагането си на пазара. Само около шест месеца след започването на продажбите на модела, вече са направени 100 000 поръчки за компактния SUV (Sporty Utility Vehicle), който е третият по значимост модел в гамата на марката от Рюселхайм.

Първите поръчки на Mokka X в Европа бяха направени към края на месец май, a през месец септември, новият модел постепенно започна да се появява в салоните на европейските представителства на Opel. И, както изглежда, интересът към колата, подобно на предшественика и, е голям.

На пазара в Германия например, Мokka X успя да изпревари сериозната конкуренция и дори да заеме върхова позиция в изключително оспорваната ранглиста по брой нови регистрации в SUV сегмента през месец ноември. В допълнение към това вече е налице и ясно проявяваща се тенденция при бестселъра на Opel – над половината от всички поръчани автомобили  Mokka X притежават най-високото ниво на оборудване (“Innovation”).

Моделът се откроява с приятна и динамична външност и удобен интериор, но същевременно съчетава и актуални технологични предложения като предни светлини с изцяло LED елементи, свръхмодерната фронтална видеокамера Opel Eye и инфоразвлекателни системи с прожектиране на смартфон функции и системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar.

Моделите Crossland X и Grandland X са част от голямата продуктова офанзива на марката Opel, включваща премиерите на 29 нови модела в периода от 2016 до 2020 година. Не по-малко от седем нови автомобила ще бъдат представени и през 2017 година – повече от когато и да било преди в рамките на една година. Новите CUV (Crossover Utility Vehicle) модели ще се включат в съревнованието в един извънредно бързо растящ пазарен сегмент – прогнозите сочат, че пазарният дял на SUV/CUV моделите в Европа ще отбележи близо трикратно увеличение в периода от 2007 дo 2017 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *