Новата Mokka X вече е на разположение за поръчка. Вариантът Selection се предлага на цена от 33 290 лева (всички цени са препоръчани от производителя с включен ДДС за България). С цени, започващи от 35 830 лева, вариантът Edition предлага серийно облицован с кожа волан, електрическо задвижване на задните прозорци, предни фарове за мъгла, 17-цолови алуминиеви колела и система за персонални услуги и мобилна комуникация Opel OnStar.

Системата Opel OnStar предлага различни практични функции за услуги и подпомагане на водача като автоматичното повикване в случай на пътен инцидент (Automatic Crash Response), съдействието при откраднат автомобил (Stolen Vehicle Assistance) и изтеглянето на крайна точка на пътуването (Destination Download) чрез приложението за смартфон.

OnStar превръща новата Mokka X и в мощна Wi-Fi точка за достъп, която дава възможност за високоскоростно свързване с интернет на до седем на брой мобилни устройства в и около автомобила по едно и също време.

Предлага се и възможност за избор между две инфоразвлекателни системи IntelliLink от последно поколение – Navi 900 IntelliLink на допълнителна цена от 2 150 лева или Radio R 4.0 IntelliLink, която се предлага серийно от ниво на оборудване Edition нагоре. И двете системи предлагат пълна интеграция на смартфон функциите чрез Apple CarPlay и Android Auto.

По-голям комфорт за водача и пътника до него се осигурява с ергономичните седалки , предлагани на цена 900 лева (700 лева само за седалката на водача), които разполагат със знака за одобрение на независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Инициатива за подобряване здравето на гърба) – единствените седалки в този клас, разполагащи с AGR сертификат.

Като опция седалките могат да бъдат тапицирани с кожа (на цена от 2 250 лева). Сред другите екстри, които се предлагат за шофьора и пътника до него са отопление на волана и регулируемо отопление на седалките на предните места.

Привличащ вниманието акцент във физиономията на новата Mokka X е яркият светлинен почерк на „двойното крило” на дневните LED светлини.

Адаптивната система AFL+ (Adaptive Forward Lighting) с LED елементи на предните светлини също присъства при Mokka X. Новата AFL LED система адаптира автоматично светлинните режими на предните светлини в зависимост от ситуацията на пътя.Сред предимствата на технологията AFL LED са светлинни режими, които реагират по-бързо и прецизно отпреди, a LED елементите осигуряват „по-достоверен” цвят на осветените обекти в сравнение с конвенционалните предни светлини. Tова спомага за повишаване на безопасността на движението и в особена степен повишава видимостта за водачите при шофиране през тъмната част от денонощието. Системата разполага с девет различни функции/светлинни режима като градски светлини, извънградски режим, светлини за завои и маневри на кръстовища, туристически режим, който лесно сменя насочването на светлините в зависимост от лявото или дясно пътно движение, улеснявайки пътешествията във Великобритания, режим за движение на заден ход и маневриране, както и стоп функция, която активира енергоспестяващ режим на светлините при престой на червен светофар например. Новата система на светлините се предлага от ниво на изпълнение Edition на цена от 2445 лева.

В допълнение към това, допълнителното оборудване на новия модел включва множество оптимизирани системи за безопасност като функцията за разпознаване на пътни знаци TSA (Traffic Sign Assist), за предупреждение при опасност от неволното напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning), индикаторът за дистанция до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication)иза предупреждение за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert), използващи основата на фронталната видеокамера Opel Eye.

Новият Mokka X ще се предлага с двигатели, използващи за гориво бензин, дизел и газ пропан-бутан (LPG).

Новият двигател в разширената гама задвижващи агрегати е 1.4 Direct Injection Turbo със 112 кВт/152 к.с., съчетан серийно с 6-степенна автоматична трансмисия и адаптивна система на задвижване на четирите колела. С 1.4 Direct Injection Turbo Mokka X  ускорява от нула до 100 км/ч за 9.7 секунди, а максималната му скорост е 193 км/ч. Цената на модела с двойно предаване с този двигател започва от 35 830 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *