Със своя нов фирмен девиз “Бъдещето ти принадлежи“ марката Opel ще посрещне посетителите на Международния автомобилен салон в София от 14 до 22 октомври. Цели четири модела с мълния на емблемата ще отбележат своята премиера на щанда на Opel  в 4-та зала.

Opel за първи път ще покаже пред широката публика своя нов флагман във вариантите Grand Sport и Sports Tourer, както и най-новите попълнения на семейство Х на марката – “x(екс)-тремно” модерния и подвижен Crossland X и новия SUV Opel Grandland X.

Новият Opel Insignia предлага нов дизайн с по-меки линии и редица модерни технологични решения. Активната система на предния капак, допринасяща за повишаване на защитата на пешеходците придава завършен вид на повишеното равнище на безопасност. В допълнение към това, Insignia ще предложи и типичната за марката Opel свързаност с интеграция на смартфон функциите, която вече предлага още едно ново удобство на Opel OnStar – личният асистент (Personal Assistant), който дава възможност на пътуващите в Insignia да правят хотелски резервации, както и да търсят подходящи места за паркиране с помощта на служител на системата OnStar.

Новият флагман на марката е и първият модел на Opel, който се предлага с осемстепенна автоматична трансмисия, 360° панорамна камера и интелигентна система за двойно предаване с функция „torque vectoring” за насочване на въртящия момент. В съчетание с високоефективните нови турбодвигатели, намаляването на теглото с до 200 килограма в зависимост от варианта и снижаването на позицията на седалките, новите Insignia Grand Sport и Sports Tourer осигуряват на водача директно и много по-активно от когато и да било усещане зад волана.

Insignia Grand Sport от своя страна заимства много от елементите от атлетичния концептуален модел Monza Concept, но тази линия намира своето по-добро продължение при новото поколение на Insignia Sports Tourer. Моделът изглежда по-елегантен и динамичен, но също така е и по-практичен.

С цел да направи процеса на товарене и разтоварване възможно най-лесен, задният капак може да се отвори с движение на крака, без никакво докосване на автомобила. В съчетание със системата за достъп без ключ “Keyless Open”, лекото движение на крака под задната броня е достатъчно за отваряне на задния капак (правилната зона се показва от прожектираното на земята изображение на силуета на автомобила). Още едно такова движение с крак води до затваряне на багажника. Интелигентната система е в състояние да открие всяко препятствие зад автомобила и блокира работата на механизма в случай на опасност. В допълнение височината на отваряне на капака може да бъде предварително програмирана, в случай че отварянето на капака става в закрит гараж. Освен това задният капак може да бъде отворен и с отделен бутон на мястото на водача, с бутон отзад или с дистанционното управление в контактния ключ.

С цел увеличение на багажното пространство, новата Insignia Sports Tourer предлага допълнително и разделени в отношение 40/20/40 сгъваеми задни седалки, които позволяват още по-гъвкави конфигурации на товарния обем. Задната седалка може да бъде сгъната просто с натискане на бутон, разположен в багажния отсек. Допълнителното оборудване на новия модел включва и пакета FlexOrganizer Pack със странични релси, разделителни мрежи и различни възможности за закрепване на багажа, така че всичко в багажника да бъде подредено прегледно и осигурено надеждно и безопасно. Отварящото се нагоре покривало на багажния отсек прави достъпа до товарното пространство още по-лесен.

На Автомобилен салон София 2017 първата си поява пред българската широка публика ще направи новият стилен Opel Crossland X. Градският кросоувър предлага значително багажно пространство от 520 литра при използваеми и петте пътнически места, както и по-висока позиция на седене и съответно отлична видимост. Както водачът, така и неговият спътник сядат на удобните сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder Rücken) ергономични седалки. Допълнително към това пътниците на задната седалка имат възможност да я регулират по хоризонтала (напред и назад) в диапазон 150 мм. Това прави Crossland X още по-гъвкав.

Opel Grandland X е още едно ново попълнение в моделната гама на производителя. И тук не липсват новите технологии. Гамата от системи за подпомагане на водача и възможности осигуряване на допълнителен комфорт при Grandland X включва адаптивен круиз контрол АСС (Adaptive Cruise Control) с функции за разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране AEB (Automatic Emergency Braking), предупреждение за сънливост на водача DDA (Driver Drowsiness Alert), система за паркиране АРА (Advanced Park Assist), камерата с 360° обзор и още много други.

Opel определено държи на качеството на предните светлини. В случая Grandland X е оборудван с ярки светлини благодарение на системата Adaptive Forward Lighting (AFL) на предните светлини с LED елементи.

Допълнително, за повече сигурност през цялата година се предлага и електронната система за контрол на сцеплението IntelliGrip, която се грижи за оптимално сцепление и стабилно поведение на пътя независимо от това дали Grandland X се движи по заснежен, кален, покрит с пясък или мокър път.

От края на тази година за моделната гама на новата Insignia ще започне да се предлага и новата програма Opel Exclusive и на българския пазар. Тя ще даде възможност на клиентите на марката придадат индивидуален облик на своята Insignia в съответствие с личния си вкус и стил. Клиентите на Opel Exclusive ще могат да избират от неограничена палитра от цветове в зависимост от собствените си предпочитания.

В допълнение към това, програмата Opel Exclusive ще предложи и допълнителни възможности за индивидуализация, сред които видове кожени тапицерии, палитра от различни модели колела и декоративни елементи в дизайна, запазени единствено за клиентите на програмата Exclusive.

Като част от програмата Exclusive, Opel работи и върху нови дигитални решения като видеоматериали със свръхвисока 4K разделителна способност за търговските центрове на марката, както и за решения с допълнена реалност, която да позволи на клиентите на марката да добият впечатления от своя нов автомобил с впечатляваща разделителна способност и усещане за пълно потапяне във виртуалното изживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *