Opel постигна превъзходен резултат в класацията на доверието “Trust Ranking 2015”. Автомобилната компания, с централа в Рюселсхайм, се нарежда на пето място сред 29 марки, демонстрирайки най-добрия резултат сред масовите автомобилни производители. Пред Opel в класирането са само престижните марки Audi, BMW, Mercedes и Porsche. Марката с мълния на емблемата постига впечатляващите 12.4 процентни пункта над средното за автомобилната индустрия по отношение на доверието на клиентите. Като цяло, 71 процента от клиентите са посочили, че имат доверие в марката Opel. Това дава основание на проучването, използвано за основа на класацията, да окачестви марката  Opel като производител с “високо доверие”.

Пазарните изследователи от ServiceValue са създали индекса на клиентското доверие CTI (customer trust index) като “цялостен индикатор на доверието, основаващ се на опита на клиентите с дадена марка” с помощта на икономическото списание WirtschaftsWoche. Изчисленията на специалистите сочат средна стойност на индекса за марките от автомобилната индустрия от 58.6, което означава, че 58.6 процента от клиентите имат доверие на автомобилните производители. Tози показател се нарежда сред първата една трета от всички подложени на оценка клонове от индустрията. Като цяло средните стойности на CTI се движат в диапазона от 27.5 (финансови услуги) до 77.1 процента (магазини за електроника).

“Клиентското задоволство и клиентското доверие имат фундаментално значение. Тук става дума за една от основните ценности на марката Opel и затова положителният опит на клиентите трябва да излиза далеч извън рамките на оценката за самия продукт. Tова е валидно за всички области, в които клиентът контактува по някакъв начин с марката. Изключително благоприятните резултати в конкурса ‘Trust Ranking 2015’ са нагледно доказателство, че се движим в правилната посока,” сподели Карстен Врет, вицепрезидент, отговорен за отношенията с клиентите за Европа.

Източник: speed-press.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *