След финиширането на първа и втора позиция във втория етап на рали Дакар 2016, отборът на PEUGEOT зае първите две места и в третия етап.

Общата дължина на третия състезателен етап беше намалена от 314 на 190 км, тъй като в следствие от лошото време пътните условия бяха лоши.

Себастиан Льоб и Даниел Елена спечелиха първото място. Представянето им е повече от впечатляващи като се има предвид, че екипът кара по това трасе за първи път. Дуото затвърди челната си позиция с предимство от 5 минути и 3 секунди.

След проблеми във втория етап, екипът на Карлос Сайнц и Лукас Круз напреднаха в третия. Те стартираха 14-ти и финишираха с второ най-добро време, само минута и 23 секунди след съотборниците си. Така отборът на Peugeot за втори пореден път заслужи да финишира на първа и втора позиция.

И четирите автомобила PEUGEOT 2008 DKR финишираха етапа в Топ 10, като Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре се класираха шести, а Сирил Депре/Давид Кастера – десети. В генералното класиране четирите коли на PEUGEOT отново са в челната десетка.

Себастиан Льоб (PEUGEOT 2008 DKR n°314), победител в етапа:

“Беше ни много забавно в този етап. Мислех си, че времената ще бъдат много близки и поради тази причина натисках сериозно. Всичко протича добре за момента и се наслаждавам на Дакар: имахме два добри дни. Колата работи добре и е много конкурентна. Добре усещах този тип настилка, но нещата ще се променят, когато достигнем другите етапи с по-големи дистанции и по-високи температури. Не съм много запознат с подобни условия, затова ще видим какво ще се получи”.

Карлос Сайнц (PEUGEOT 2008 DKR n°303), втори в етапа:

“Беше още едно добро представяне за нас, въпреки че беше още един труден ден. В началото на етапа веднага попаднахме в буря и трябваше да се движим в калта в продължение на около 60 километра. В момента, в който трасето изсъхна, се озовахме в облака прах на Ал-Раджи. В последвствие успях да го изпреваря, но отново попаднахме на буря в края на етапа”.

Един коментар за “Отборът на Peugeot зае първите две места в третия етап на рали Дакар (галерия)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *