Между 220 и 240 млн. лв. са необходими за ремонт на 45 км пътно платно, тунели и виадукти на автомагистрала „Хемус“. Те ще бъдат отделяни поетапно, за да се гарантира сигурността и безопасността на преминаващите. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който заедно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов направи инспекция на ремонта на дясната тръба на тунел „Ечемишка“ на магистралата. След приключилата рехабилитация на съоръжението преминаването вече става през двете тръби.

В ремонта на тръбата за Варна са инвестирани около 12 млн. лв. от републиканския бюджет. Съоръжението е с нова хидроизолация, отводнителна система, вентилационна и електрическа инсталация, осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.


От днес (30 юни) се възстановява движението в двете тръби на тунела „Ечемишка” по АМ „Хемус“, с което трафикът към Варна и София ще преминава без ограничения.

Тунелът с дължина 775 м е в експлоатация от 1984 г. От тогава на съоръжението не е извършван основен ремонт.

Ремонтните дейности в тръбата за Варна стартираха на 1 септември миналата година като движението досега се извършваше двупосочно в тръбата за София.

Снимка: АПИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *