Министърът на транспорта Росен Желязков  обяви, че нито един от трите доклада от пакета „Макрон“ няма да влезе за гласуване в пленарната зала на Европейския парламент.

„Заедно с вашата категорична подкрепа и справедливи искания два от докладите по пакета „Макрон“ за командироването на шофьорите и за почивките в кабината не са приети, а третият доклад – за връщането на камиона на всеки 4 седмици, беше утвърден от транспортната комисия. Но решението и противоречи на съвета на министрите. Към момента заради създалата се ситуация, която е безпрецедентна, трите доклада няма да влязат в пленарна зала“, обясни министърът.

„Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати“, заяви и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от „24 часа“.

„Вие извоювахте тази победа, вие ни помогнахте“, коментира пред протестиращите в Брюксел български, румънски и полски превозвачи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.Новината донесе облекчение на протестиращите, след като по-рано днес стана ясно, че комисията по транспорт в Европейския парламент не е приела важните за България искания, свързани с международните превози и е отхвърлила поискания от страната ни компромисен вариант по пакета „Мобилност“.

Според протестиращите в превозвачи приемането на пакета „Макрон“ щеше да въведе двойни стандарти, които застрашават транспортния бизнес у нас.

Снимка: BEPnews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *