Ватиканът има амбицията да се превърне в първата държава в света, която да е свободна от емисии на въглероден диоксид, използвайки възобновяеми източници и електрическа мобилност.

Opel взе присърце това желание. Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман се срещна с Негово светейшество папа Франциск в кулоарите на конференцията “Laudato Sì: устойчивостта на комуникациите и иновациите” и му предаде ключовете на напълно нов Opel Ampera-e.

“Горди сме, че Opel може да допринесе за амбициозните цели на Ватикана. Нашата нова Ampera-e ще превърне електрическата мобилност в част от реалността на всекидневието, без каквито и да било компромиси,” отбеляза изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман.

Конференцията, която събра на едно място представители на институциите, предприемачи, експерти и други влиятелни хора, бе насочена към проблеми свързани с опазването на околната среда, включително такива относно бъдещата мобилност. По време на конференцията, Ватиканът, Opel и италианската енергийна компания се договориха да работят по програма за устойчива мобилност за града-държава.

Електромобилът на Opel има пробег от 520 км (на базата на стандарта NEDC) – с поне 100 км повече от този на най-близкия конкурент в сегмента, който се предлага в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *