8:33:41 AM ПП АБВ е дългосрочен проект, който има свой път и визия. Това каза в ефира на БНТ Константин Проданов, председател на ПП АБВ и съпредседател на Коалиция „АБВ-Движение 21“. Той констатира, че като цяло лявото пространство е в криза и не е на мода в България, въпреки че голяма част от хората би трябвало да са леви заради социалния си статус.


Победители, победени и анализатори коментираха първите данни след края на изборния ден, на който гражданите гласуваха за 44-то Народно събрание.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави колегата си Корнелия Нинова за „мъжката битка“. „Резултатът, който имаме до момента потвърди, че ГЕРБ трябва да бъде водеща партия в управлението,“ коментира Борисов.

„Огромна благодарност към демокрацията и българите, че препотвърдиха нашата политика. За пореден път десницата в България категорично победи социалистите“, допълни екс премиерът.

„На нас демокрацията само ни е дала, не ни е взела“, заяви Борисов и допълни, че от утре трябва да се направи така, че нацията да е единна.

Повече коментари той обеща, след като има окончателни данни утре.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че, ако ГЕРБ поканят партията и на разговори за съставяне на коалиционен кабинет, такава коалиция е невъзможна.

„Ако те не успеят да съставят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да направим правителство на България в името на нейната стабилност и на предстоящото председателство на Европейския съюз“, допълни Нинова.

„Опитахме се да дадем мажоритарна алтернатива, но този път не успяхме“, заяви мажоритарният кандидат Георги Кадиев.

Лидерът на „Да, България“, Христо Иванов, заяви, че, за да има по-високи доходи, подобряване на здравеопазването и живота на хората като цяло, отправната точка е реформата в съдебната система. Той уточни, че партията му е центристка и с ясна идеология.

Председателят на партия „Воля” Веселин Марешки обвини фалшивите новини, които са „обезверили нашите избиратели” за по-ниските резултати на партията му.

„Ако не сме в управлението, ще бъдем прожекторът, който ще осветява всички порочни практики в страната”, заяви още той.

Според анализаторът Владимир Каролев, ако Реформаторският блок и „Да, България“ не влязат в парламента, ГЕРБ няма да получи достатъчно подкрепа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *