Единствената партия, която премина самостоятелно бариерата от 1% получени гласове на изборите – „Възраждане“, и има право на партийна субсидия, вероятно ще откаже парите.

Аз винаги съм бил против партийната субсидия, коментира Минчо Христов (на снимката) от „Възраждане“ за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“.

По думите му субсидията за българските партии е най-голямата в света, като е десет пъти по-висока от германската, гръцката и италианската.

Той припомни, че като независим депутат в 40-тото Народно събрание заедно със Стела Банкова са се отказали от тази субсидия и са внесли проектозакон за премахването на субсидията.

„Аз съм един обикновен симпатизант на „Възраждане“ и не мога да говоря от тяхно име, но от това, което виждам от тях, е, че са почтени хора, така че една от точките на „Възраждане“ беше именно да се премахне партийната субсидия, а обещанието на председателя на партията Костадин Костадинов беше, че „Възраждане“ няма да вземе и стотинка от тези грешни народни пари“, каза Христов.

Днес в БТА, от 13 часа ще има пресконференция, на която ще участват Костадин Костадинов и Стела Банкова. Те ще дадат повече информация за намеренията си относно тази субсидия.

Снимка: Facebook страница на ПП „Възраждане“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *