След като се появи на пазара през 2013 година PEUGEOT 2008 се наложи като един от най-търсените модели на марката. Сега моделът идва освежен, с нов фейслифт.

Дизайнът включва кодовете на сегмента с добавена мощност и сила. Продълженията на арките над колелата, новата вертикална предна решетка и праговете предпазват каросерията и пътниците. Панорамният стъклен покрив и рейките на покрива, формата на задната врата и спойлера се характеризират с изтънчения си дизайн.

Черни и хромирани предни фарове и 3D вертикални следи отзад илюстрират вградената технология отвън. Вътре осветлението подчертава лукса на материалите и вниманието към детайла, което си личи във всеки елемент.

Модулната задна седалка ⅓ – ⅔ означава, че обемът на багажника може да се увеличи мигновено от 410 до 1400 литра.

PEUGEOT i-Cockpit® осигурява уникално усещане в сегмента. Водачът се наслаждава на интуитивно, пъргаво, гъвкаво и безопасно шофиране.

Grip Control, адаптирана система за контрол на сцеплението, е налична при бензиновата и дизеловата версия с механична или автоматична скоростна кутия. Тя се съчетава с Mud&Snow (сертифицирани зимни гуми), Goodyear Vector 4Seasons, за истинска многофункционалност през всички сезони и при всякакви атмосферни условия.

Свързаността на автомобила включва функцията Mirror Screen, която позволява на водача да свърже своя смартфон, съвместим с MirrorLinkTM или Apple Carplay®, със сензорния екран.

PEUGEOT 2008 прави пътуването в градски условия по-лесно. Технологията Active City Brake намалява тежестта на инцидентите, а в някои случаи дори спомага за пълното им предотвратяване. Технологията Park Assist автоматизира процеса на паркиране. Камерата за обратно виждане показва размерите на автомобила на екрана, за да улесни маневрирането.

Гамата двигатели се състои от Euro 6 PureTech и BlueHDi с механична или автоматична скоростна кутия. Предлагайки мощност, варираща между 82 и 130 к. с., нейните емисии на CO2 са ограничени до 90-114 г/км. Двигателите BlueHDi съответстват на стандарта Euro6 чрез ексклузивната комбинация от технологията SCR и DPF с добавка, най-ефективната технология на пазара. Четири вида двигатели са обявени за Най-добри в класа в своя сегмент, включително новият 1,2-литров PureTech 130 S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.

Един коментар за “PEUGEOT 2008 идва с нов фейслифт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *