PEUGEOT ще влезе в сезон 2017 на рали Дакар със самочувствие след победите през януари (Южна Америка) и на Рали „Пътят на коприната“ това лято (Русия, Казахстан и Китай).


Peugeot Sport, в сътрудничество с центъра Style PEUGEOT, създаде нов състезателен автомобил на базата на новия SUV PEUGEOT 3008, чието лансиране е предвидено след Автомобилния салон в Париж.

Четирите екипажа от отбора Peugeot Total остават същите:

  • Стефан ПЕТЕРХАНЗЕЛ / Жан Пол КОТРЕ;
  • Карлос САЙНЦ / Лукас КРУЗ;
  • Сирил ДЕПРЕ / Давид КАСТЕРА;
  • Себастиан ЛЬОБ / Даниел ЕЛЕНА.

p-20160912-02426_news

Новият 3008 DKR е екстремната визия на новия SUV 3008. Състезателният автомобил остава верен на острото поведение и позата на SUV, с черен декор, разположен върху пищната задна част и хромиран кант, който подчертава линията на покрива. Изгледът на предната и задната част на  автомобилите е сходен в областта на фаровете, радиаторната решетка и напречната лента с червени нокти.

В техническо отношение Peugeot Sport са работили основно върху окачването (амортисьори и геометрия), за да подобрят още поведението на автомобила, охлаждането и масата на автомобила, която се запазва, въпреки добавянето на няколко укрепващи елемента и най-вече на климатична система, която със сигурност ще бъде високо оценена от екипажите.

p-20160912-02416_news

Двигателят също търпи промени, тъй като е трябвало да се адаптира към новия регламент на ФИА, според който дизеловите автомобили с 2 задвижващи колела трябва да намалят диаметъра на входящия въздуховод от 39 на 38 мм, а това води до загуба на около 20 коня. Инженерите са направили всичко възможно, за да компенсират този неблагоприятен ефект и най-вече да улеснят работата на двигателя при ниски обороти. Сериозни усилия са положени и за постигане на по-голяма надеждност на средата на двигателя.

Ето и техническите характеристики на колата:

peugeot-dakar-2017

Снимки/видео: RedBull

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *