Френският производител представя новия си пикап, който ще стъпи първо на африканския континент. Новият пикап PEUGEOT притежава основните характеристики на сегмента – здравина, издръжливост и задвижване 4×4. Целевият сегмент на марката ще бъдат клиентите, които търсят автомобил за работа, лесен за експлоатация и подходящ за професионални и лични цели. Пикапът ще бъде пуснат в продажба през септември.

Работният автомобил на PEUGEOT е с дължина от 5.08 метра и е част от сегмента на компактните пикапи с двойна кабина.

Френският бранд съживява историята си в сегмента на пикапите, особено на африканския континент, в която изпъкват емблематичният модел PEUGEOT 403 от 1956 г., PEUGEOT 404 от 1967 г. и PEUGEOT 504, който го наследява до 2005 г., последната година на производство в Нигерия.

С висока средна линия, вертикална предна част, хоризонтален преден капак и голям пътен просвет (от 210 до 215 мм в зависимост от версията), пикапът PEUGEOT притежава всички характерни за сегмента качества.

В унисон със стила на новите SUV автомобили на френския бранд, емблемата на Лъва е разположена в центъра на голямата предна решетка. Надписът PEUGEOT, щампован на задния панел, напомня на емблематичните му предшественици PEUGEOT 404 и 504.

Кабината и товарната платформа са монтирани върху стълбовидно шаси с твърда задна ос, 4-листови ресори и гуми YOKOHAMA като стандартно оборудване. Тези характеристики осигуряват надеждност и издържливост, адаптирани спрямо товара, и висока проходимост върху всякакви терени и при всякакви условия.

Товарната платформа с дължина 1,40 метра и широчина 1,39 метра e оборудвана с куки за закрепване. Стените и подът на товарната платформа са със специално покритие от смола, което допринася за здравината и твърдостта на цялото товарно отделение. Полезният товар на автомобила е 815 кг.

Пикапът PEUGEOT е оборудван с 2,5-литров надлъжен дизелов двигател с турбокомпресор и система Common Rail, свързан с 5-степенна механична скоростна кутия. Той развива 115 к.с. и 280 Нм въртящ момент като е наличен във версии на задвижване 4×4 и 4×2.

Версията 4х2 е задвижване, при което въртящият момент се връща към задните колела чрез надлъжен предавателен вал и монтиран на задната ос диференциал. Натоварването е върху задните колела и колкото по-натоварен е автомобилът, толкова по-голяма е тягата.

Задвижването 4×4 се активира със специален лост за предаване на част от мощността на предната ос. Това позволява на водача да избере при необходимост стандартен режим 4×4 4H (4High) или режим 4L (4Low) при ниски предавки. Наличието на редуктор позволява възстановяване на въртящия момент при много ниски скорости за справяне с най-екстремни ситуации.

Що се отнася до удобствата, PEUGEOT предлага широка гама стандартно оборудване. Климатик с ръчно управление, електрически стъкла, радио със CD плейър и USB порт са налични за всички нива на оборудване. Стандартно е включена и антиблокираща спирачна система ABS с разпределение на спирачното усилие, помощ при паркиране на заден ход, въздушни възглавници за водача и пътника и електрорегулируеми странични огледала.

Версията 4×4 се отличава от версията 4×2 по хромираната арка на нивото на товарната платформа, покривните рейки и страничните стъпала.

Пикапът на френската марка разполага с най-просторната кабина в своя клас – пространство за пътниците на ред 2 от порядъка на 1 738 мм и пространство за колената от 62 мм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *