Фармацевтичният гигант Pfizer (PFE) потвърди, че е направил оферта за сливане с Medivation (MDVN). Цената на сделката е при $81.50 за акция в брой, или обща стойност на компанията приблизително $14 милиарда, става ясно от официално изявление. Следва да бъдат получени регулаторни одобрения.

Не се очаква транзакцията да има ефект върху финансовите резултати на Pfizer за 2016 година. Американската компания, която е вторият най-голям производител на лекарства в света, планира да „финансира покупката с налични пари”.

Преди по-малко от 4 месеца Medivation отхвърли оферта за придобиване на стойност $9.3 милиарда от френската фармацевтична фирма Sanofi.

Подобни новини:

Фармацевтичният гигант Pfizer купува производителя на ботокс Allergan за $160 млрд.

Много големи компании от лекарствената индустрия искаха да купят биотехнологичната компания от Сан Франциско, заради лекарствата и за лечение на рак и по-специално медикамента Xtandi, който се използва за лечение на рак на простатата, който е вторият най-често срещан рак сред мъжете, като един на всеки седем се очаква да бъде диагностициран с тази болест през живота си.

Medivation също така има и още две лекарства за лечение на рак, които са в процес на разработване.

Акциите на компанията поскъпнаха с почти 47% през последните 12 месеца и с близо 15% след като отхвърли офертата на Sanofi . Цената на акция на Medivation  при затварянето на Nasdaq в петък беше $67.16, което означава, че цената на придобиване е с премиум от 21%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *