Все по-важно е да се замисляме за влиянието си върху околната среда и автомобилните производители го знаят. Все по-често се представят концепции на електрически автомобили, а също така в продажба са налични вече редица модели на различни компании.

Когато обаче стане въпрос за електрическа кола, която привлича и с външен вид, изборът започва силно да се ограничава. Може би единственият секси електромобил в движение е Tesla Model S. В останалите случаи говорим за малки градски грозни… е може да кажем посредствено изглеждащи, колички. Как човек карал красива S65-ица би избрал нещо подобно? А и да не сте карали, идеята е просто ужасна.

За щастие в света съществува дизайнерското студио Pininfarina. Компанията представи преди дни, на автомобилното изложение в Женева, концептуален еко автомобил, в който просто се влюбваме.

Луксозният концепт H600 е създаден за базираната в Хонг Конг компания Hybrid Kinetic Group, разработваща електрически технологии.

Концептуалният модел, със задвижване на всички колела има хибриден двигател, в който се намира микро турбинов агрегат, презареждащ батериите на колата. В резултат страхотното италианско произведение може да измине 997 километра. 800-те му конски сили го изстрелват от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди.

Колата има секси, но хладно излъчване отвън. Сериозният и „поглед“ обаче е смекчен от липсата на агресивни ъгли. Дизайнът не е изключителен, а по-скоро има класически и елегантен вид.

Пантите на задните врати са отляво и така цялото купе може да бъде разкрито с отваряне и на предните врати.

Вътре попадаме в луксозно обзаведено купе издържано в кафява кожа с нюанс какао. Седалките са подчертани с тъмно дърво. Разбира се е налична и инфотеймънт система, разположена в централната конзола.

H600 определено е пример за запазване на отличния вкус при дизайна на коли и постигането на симбиоза с опазване на околната среда.

Повече снимки на автомобила може да видите тук.

Снимка: Facebook страница на Pininfarina

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *