Mossos d’Esquadra (полицейските власти в Каталуния) задържаха миналата неделя тираджия за шофиране в нетрезво състояние. 50-годишният мъж от украински произход е спрял дрегера на равнище 10 пъти по-високо от разрешеното.

До залавянето на пияния шофьор се стига, когато полицаите се отзовават на сигнал за пътно транспортно произшествие между два камиона във Виламайа (Vilamalla, Alt Emordá). За щастие не е имало жертви и сериозни наранявания, а само материални щети.

Полицаите обаче са забелязали, че един от шофьорите има очевидни симптоми, че е под влияние на алкохол.

След като му е направен алкохолен тест, резултатът е бил положителен – 1.53 мг/л, което е над 10 пъти над максималния лимит  от 0.15 мг/л.

Украинският шофьор е бил задържан за извършване на престъпление срещу безопасността по пътищата, а камионът е спрян от движение. Съдът във Фигерес обаче го е освободил въпреки сериозното нарушение.

В друг случай каталунските полицаи са заловили на 6 юли 29-годишен французин, засечен да кара с 200 км/ч по автомагистрала АР-7 в община Алтас.

За превишаване на скоростта с 80 км/ч водачът на автомобила може да загуби 6 контролни точки и да бъде глобен с до 600 евро.

Снимки: Mossos d’Esquadra / ACN

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *