Колкото комична, толкова и сериозна е историята, на която се натъкнахме от Полша. Тя се е случила в град със странното и невъзможно за произнасяне име Mszczonowie.

Преди малко повече от 10-ина дни охранител в логистичен център в града е помолил служителите да се обадят в полицията. По думите му 42-годишен мъж е търсил камион. В случая обаче не става дума за кражба, а шофьорът по-късно е бил арестуван, защото освен камиона си е забравил, че е бил пиян. А сега е изправен пред реалната възможност да влезе за 3 години в затвора.

Полицаите от Mszczonowie се отзовали на сигнала в съответната транспортна база. Те помогнали на шофьора на камион, чужденец, да намери превозното си средство, но междувременно усетили и сериозната миризма на алкохол, която се носела от него. Той от своя страна обещал да си легне да спи и да почива, а след това да тръгне на път.

Съвсем не това бил планът му явно, след като малко по-късно охранител в логистичната база се обадил отново на полицията, за да ги уведоми, че шофьорът се е качил в камиона, за да тръгне на път. Полицейските служители позволили на охранителя да спре безотговорния шофьор.

След взета проба за алкохол станало ясно, че тираджията е с три промила алкохол в кръвта. Той е бил задържан и сега го очаква присъда от три години зад решетките.

Определено се позабавлявахме със случая на пияния господин, който не може да намери голямата си тежкотоварна машина. Не ни е смешен обаче фактът, че има напълно безотговорни шофьори, които се качват зад волана на камионите или автомобилите си и карат в нетрезво състояние. Те рискуват не само собствения си, но по-важното, живота на много други хора, които просто искат да се приберат от работа, да се видят с близки и приятели или да отидат на почивка…

Призоваваме Ви, НЕ сядайте зад волана, ако сте пили алкохол!

Снимка, информация: Полицейско управление в Żyrardowie

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *