Коледа е семеен празник и традиционно го прекарваме с най-близките. Но има и хора, които не могат да се насладят на уюта на дома в тези дни, а се разполагат само на няколко квадратни метра в кабината на камиона си.

Сайтът mdr.de разказва историята на Свен Фрицше. Шофьорът на камион успява да се прибере на 23 декември, за да прекара Коледа със съпругата си. Той обаче не забравя колегите си, които остават да прекарат празника по германските паркинги и взема решение да разведри празника им.

Три групи мотоциклетисти, част от които е Фрицше, тръгват по ТИР паркингите около магистралите до Кемниц, за да направят малък жест за шофьорите, останали там. Поради забраните за шофиране по официалните празници на тези хора се налага да останат три дни на паркинга.

Испански, полски, украински и руски шофьори могат да се намерят по местата за почивка около германската А4. Те се опитват да извлекат най-доброто от тридневния си престой по неприветливите паркинги – спят, гледат телевизия и готвят заедно с колегите си. Повечето от тях са на път по цели седмици из Европа и рядко се виждат със семействата си.

Всички бяха приятно изненадани от неочакваните коледни подаръци, а някои от тях дори се разплакват, коментира Фрицше.

Ние от BEPnews подкрепяме добрите жестове не само към шофьорите на камиони, но и между хората като цяло.

Весели Празници!

Снимка: Facebook страница Kraftfahrerkreis Aschaffenburg – Miltenberg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *