Играта с добавена реалност Pokémon Go стана хит за отрицателно време. Популярността и нарастваше с всяка минута от момента, в който беше пусната.

Всяко нещо обаче си има край. В нашия случай бързият възход на Pokemon Go е последван и от значително бързо отдръпване на потребители. Блумбърг, позовавайки се на анализаторски данни, пише, че активните потребители на мобилната игра са намалели с над 10 милиона от пика през месец юли.

Сега пред създателите на Pokemon Go стои нелеката задача да направят всичко възможно останалите потребители да са щастливи. В нова актуализация на играта за Android и iOS разработчиците дават информация и съвети на потребителите за техните покемони.

Подобренията обаче не са нещо особено. На практика с натискането на бутона за оценка, докато играчът разглежда заловен покемон, се показва информация за статистиките на малкото нарисувано създание спрямо други от неговия вид.

Тази информация може би ще е полезна, когато потребителите искат да еволюират или изтъргуват някой от покемоните на професора и то, ако изобщо са наясно с целия процес.

Фен сайтът Pokémon Go Database дава подробна информация в числа по темата.

Още новини за Pokemon Go може да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *