“Здравейте, полиция, моля елате във Facebook” – това послание стана много популярно съвсем наскоро. Причината – абсурдни предложения на немската пътна полиция, които станаха обект на подигравки от потребителите на социалната мрежа.

Интернет скандалът избухна миналата седмица, след като в понеделник германската полиция в областта Леер/Емден задържа холандски камион на магистрала А31. Тежкотоварната машина се е движила само на 10 метра от предхождащото я превозно средство, но проблемът, според полицията е бил друг – лошо обезопасен товар.

Камионът е превозвал 25 тона стоманени плочи, които шофьорът е обезопасил с 5 колана. И оттук започва абсурдът. Полицията пресметнала, че този тип товар трябва да се обезопаси с – внимание – 195 колана. Изводът на полицаите дори бил публикуван във Facebook, заедно със снимката отгоре (публикацията може да видите тук).

Коментарите в социалната мрежа не закъсняват. Някои от потребители наричат полицаите идиоти и ги сравняват с животни. Немската полиция обаче очевидно не понася подобни подигравки и реагира на коментарите. Те публикуваха обяснение и съобщиха, че коментарите в социалната мрежа ще бъдат разгледани, за да се установят потребителите, които са обидили полицаи или други граждани.Все още не е ясно какви ще са наказанията. Ясно е само, че някои случаи ще завършат в съда.

Що се отнася до обяснението на полицаите – според тях става въпрос за чисто математически пресмятания, взимащи предвид използването само на колани и базирани на правила по учебник. Полицията признава обаче, че могат да се използват по-малко колани, ако са използвани нехлъзгащи се подложки. Това би елиминирало опасността от разместване на плочите.

Накратко, внимавайте с коментарите във Facebook, защото хората са много обидчиви.

Снимка: Autobahnpolizei Leer

Един коментар за “Абсурд! Полицаи предложиха обезопасяване на товар със 195 колана

  • 8 февруари 2019 в 17:50
    Permalink

    По повод на това, че някои случаи ще завършат в съда, мога да кажа, че съдиите в Българския съд, и в ЕСПЧ като организирана престъпна група стоят над законите, за съдилища в други държави нямам наблюдение, но ако се гледат, от по-горе посочените съдилища, мога да предположа какъв ще е резултата. Бих ви изпратил и доказателства по повод написаното от мен, ако имаше как да ги приложа. Ако ми обясни някой, как трябва да го сторя, ще бъде удоволствие за мен, да спомогна за защитата на демокрацията.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *