От следващия месец всеки клиент на полска транспортна компания ще може да провери данните и в европейската система ERRU.

На 30 ноември системата в страната официално ще бъде пуснат национален електронен регистър на всички превозвачи (KREPTD), които имат лиценз за транспортиране. Той ще съдържа информация за нарушения на законите от дадени фирми, както и за такива, които са загубили „добрата“ си репутация.

Така Полша се присъединява към други държави от Европейския съюз, които вече имат подобни бази данни, обединени с европейския регистър ERRU. Това обаче стана със значително закъснение, след като Европейската комисия поиска още през 2012 година от Полша да създаде регистъра.

Сред нарушенията, които ще се отчитат в базата данни са липса на тахографи в превозното средство, използването на два тахографа, превишаване на предписаното максимално време за движение с 50% за един ден или с 25% в рамките на седмица.

При засичане на подобни проблеми съответният превозвач ще бъде лишен от „добрата репутация“. Общодостъпни данни на сайта www.erru.pl ще бъдат данни за адреса, данъчния номер и разрешителните, които има дадена компания. Допълнителна информация ще бъде достъпна само при поискване от компетентна служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *