Два полски камиона са били заловени в Швейцария, оборудвани с много специални системи. По-специално, превключвателите на контролния панел на единия са били снабдени със сложна система, която може да анулира ограничителя на скоростта и данните от тахографа.

Специалисти от CCTL (Център за компетентност на тежкотоварния трафик) са засекли, че единият камион се е движел със скорост от над 130 км/ч, в допълнение на неутрализирания му тахограф.

Инсталацията му позволява да се използват превключватели за контролиране интензитета на светлината на таблото за управление, с което се модифицират във всеки момент времето за шофиране и почивка, както и изминатите километри.

Шофьорът на камиона, молдовски гражданин на 28 години, е бил глобен с 4 000 франка.

С манипулиран тахограф е бил и другият камион, пътуващ с него като и там е открита допълнителна „електрическа инсталация“, съобщи миналата седмица кантоналната полиция на Валей, в официално съобщение, цитирана от портала forotransporteprofesional.es

 Украинският шофьор на втория тир е трябвало да плати глоба от 3 500 франка.

За шофьорите и фирмите на съответните манипулирани тежкотоварни ПС са били уведомени органите на транзитната и навигационна служба, както и на митниците.

Снимка: tachosupplies.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *