Едномилионната бройка Porsche 911 слезе от производствената линия в Зуфенхаузен. Моделът Carrera S е в специален цвят – “Irish Green” (ирландско зелено), и има множество ексклузивни характеристики, напомняйки оригиналния 911 от 1963 година. Двувратото спортно купе е стратегически най-важният модел в продуктовата гама на немския автомобилен производител.

Д-р Волфганг Порше, председател на Надзорния съвет на компанията, е част от развойния процес на 911 от ден първи: „Преди 54 години имах възможността да осъществя първите си пътувания по алпийския път Grossglockner с моя баща. Усещането да си в 911 е просто толкова приятно, колкото беше и тогава. Това е така, защото моделът гарантира, че основните ценности на нашия бранд са толкова визионерски днес, колкото са били и с първото Porsche 356/1 от 1948”.

Porsche 911 е един от топ моделите в сегмента на спортните коли. През 2016 година от модела са доставени 32 365 бройки по целия свят. Колата е известна не само с бързината и здравината си. Над 70% от всички произведени 911 могат да се карат и днес.

Спортното возило има и множество успехи на състезателните писти. Повече от половината от 30 хилядите състезателни победи на Porsche се дължат именно на легендарната 911.

Важен фактор за успеха колата е производството, което се осъществява в Zuffenhausen. Днес всички двуврати модели на марката -911, 718 Boxster и 718 Cayman излизат от една поточна линия, благодарение на развит производствен подход.

Porsche 911 номер 1 000 000 все още се намира в Porsche AG. Преди да обогати колекцията на музея Porsche, колата ще направи световна обиколка и ще премине по пътищата на шотландските планини, Нюрбургринг, САЩ, Китай и други.

Снимки: Porsche

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *