Екипът на Porsche работи върху първия напълно електрически модел на немския производител.

Предизвикателството пред дизайнерите е да не се прави компромис с дизайна и елементите, които правят Porsche разпознаваем.

Германският автомобилен производител пусна видео, което показва работата на инженерите и дизайнерите в тази посока. Виждат се няколко нотки, които може да са част от крайната производствена версия на автомобила, включително холографска технология, която дава на таблото 3D вид и софтуер, който разпознава жестовете на ръцете, движенията на очите, както и гласови функции за контрлиране на климатика и аудиото.

Видеото показва и възможностите пред дизайнерите за направата на кола, коята няма същите пространствени ограничения, както возило с бензинов двигател.

Porsche представи за пръв път концептуалният модел Mission E на Автосалона във Франкфурт през септември 2015 година. Няколко месеца по-късно автомобилният производител обяви планове да произведе напълно електрически спортен автомобил с 4 врати. Инвестицията в разработка на модела е поне $1 млрд., което показва сериозните намерения на марката.

Очаква се Mission E да има повече от 600 конски сили и близо 500 км пробег с напълно заредена батерия. Моделът вероятно ще излезе на пазара не по-рано от 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *