На базата на Кралски декрет от 1-и октомври в Белгия са въведени нови разпоредби относно каботажните операции. Според новите правила, белгийските регулации за минимална заплата и трудова заетост трябва да се спазват от неделя при осъществяване на каботажен транспорт.

От април 2007 подаването на заявления за каботажи в страната става чрез портала www.limosa.be. Според белгийската асоциация FEBETRA уебсайтът ще бъде адаптиран към новите регулации в близките дни.

От първи октомври се прилагат следните правила:

  • При електронно подаване на заявление за каботажна операция по електронен път следва да бъде назначен представител, който да представлява съответната компания пред властите и при поискване на информация да ги информира за възнагражденията и трудовата заетост, предоставени на командированите в страната работници. Не е задължително, този човек да е установен в Белгия. Има възможност да се представителят да бъде човек от изпращащата компания, като например мениджър или диспечер.
  • При подаване на заявлението електронно, трябва да се посочи вида на услугата, която ще се осъществява.
  • Също така, в случай, че става въпрос за временни работници, ще трябва да се посочи номера на разрешителното на посредника.

Още информация  за новите регулации ще бъде налична скоро в limosa.be

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *