След като по-рано днес стана ясно, че Томислав Дончев няма да бъде предложението на ГЕРБ за социален министър, министър-председателят Бойко Борисов посочи Зорница Русинова за заместник на Ивайло Калфин.

Г-жа Русинова заема поста заместник-министър на труда и социалната политика от 19 ноември 2014 година. Тя е магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство, както и магистър по българска филология и английска филология от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Бъдещият социален министър е заемала ръководни длъжности в Министерството на труда и социалната политика и в Министерството на държавната администрация и административната реформа в периода 2007-2012 година.

Предложената от премиера кандидатура ще бъде гласувана в сряда (18-и май). За няколко дни Зорница Русинова ще трябва да убеди коалиционните партньори от Патриотичния фронт и Реформаторския блок, че е подходяща за министерския пост.

Припомняме, че в четвъртък председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи Томислав Дончев като кандидат на партията за заместник на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *