Nissan ще представи две специални версии на най-продаваните си кросоувъри Qashqai и X-Trail, по време на започващото другата седмица автомобилно изложение в Женева.

Двата автомобила са наречени Qashqai Premium Concept и X-Trail Premium Concept. Qashqai Premium Concept е създаден от Nissan DesignEurope (NDE), разположен в сърцето на Лондон, докато X-Trail Premium Concept е дело на Nissan GlobalDesign Centre (GDC) в Япония. Двата Premium Concept модела демонстрират желанието на марката да разшири целевия пазар, признавайки едновременно с това многообразието от клиенти.

Общото при двата автомобила е опростената, но изпълнена с енергия цветова палитра; силното привличане на черното и бялото, контрастиращо със златисто-меден цвят.

Qashqai Premium Concept

Използвайки модерния черен мат като свой основен цвят, Qashqai Premium Concept интелигентно комбинира дизайн и нови материали. Висококачествените, златисто-медени детайли акцентират върху различни точки на купето – по колесните арки, около линията на прозорците, в светлинните блокове на фаровете и релсите на покрива – контрастирайки силно с черното, подсилвайки по този начин динамичния силует на екстериора. Той допълнително е подчертан от автентичния карбон, използван в долните секции, както и от дръзкия технически детайл на машинно обработените 20-инчови джанти. Броните и страничните прагове добавят общо впечатление за спортни способности и вградено качество. Оптимизираната „V-motion“ радиаторна решетка придава острота на предницата на автомобила.

Premium-concept3

Интериорът на Qashqai предефинира високото качеството в сегмента на компактните кросоувъри с използването на бяла, мека кожена Nappa тапицерия, която обикновено може да бъде открита в луксозните автомобили, както и с качественото изпълнение на средната секция на облегалката и седалищната част. Усещането за качество е допълнително подсилено чрез използването на премиум златист меден цвят, втъкан в карбоновите детайли в интериора. За волана и скоростния лост са използвани комбинация от черен сатенен хром и течен, черен матов цвят.

X-Trail Premium Concept

В рязък контраст със своя събрат, X-Trail Premium Concept използва матова бяла боя за свой основен цвят. Предният капак и покривът са изработени от тъмночерен матов карбон, придаващ на автомобила истинско премиум, но едновременно мощно излъчване, както и усещане за лекота. Големият контраст между бялото и черното подчертава линията, която започва от „V-motion“ радиаторната решетка, минава през капака на двигателя, отстрани и завършва в задната част на колата. Този контраст отразява и здравата „go-anywhere“ природа на приключенския X-Trail. Предната защитна решетка е изпълнена в златист меден цвят, привличайки погледите върху себе си, повишавайки усещането за защита и фокусирайки върху 20-инчовите джанти. В черен гланц са боядисани веждите на калниците и елементи от купето, изискан щрих, който издига X-Trail над другите приключенско-ориентирани кросоувъри.

Premium-concept4

Тапицерията в интериора е изработена от висококачествена кожа, изпълнена в естествена жълтокафява и черна цветова комбинация. Заедно с примиум кожите, седалките са поръчкова изработка. Жълтокафява кожа с „cloud effect“ дизайн върху подглавника и бордовете на седалката, плюс Ultrasuede®, акцентирани със златно-перлени кожени ивици, минават през централната секция на облегалката и седалищната част. За арматурното табло и облицовката на вратите са използвани черни карбонови и хромирани елементи, които придават на интериорното пространство първокласно спортно излъчване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *