Както вече писахме, нов ТИР кантар беше инсталиран на магистрала А40 в Германия, преди моста Neuenkamp над река Рейн. Полицията и BAG следят дали превозните средства спазват ограниченията за брутно тегло и натоварване на осите.

От началото на месец ноември миналата година кантарът работи на магистралата в посока Есен. Претоварените камиони нямат право да преминават по моста. През април ще започне работа и системата за претегляне на връзката при Дуисбург-Хафен, по посока Венло. Всички камиони, които не надвишават 40 тона ще може да преминат. По отношение на комбинирания транспорт, ограничението е 44 т.

Статистиката досега показва, че най-често властите засичат претоварване на оси – 14 тона на задвижващите оси не е нещо необичайно.

Според транспортния министър Хендрик Вюст, за съжаление проверките са нужни, тъй като всеки ден 50 до 60 претоварени камиони се опитват да минат по моста.  

„Няма да позволим нашите пътища и мостове да бъдат повредени от претоварени камиони“,


коментира Вюст

Според проучване, направено в периода от 19 ноември 2018 г. до 24 февруари 2019 г., общо 4 705 превозни средства са преминали през кантара. В 1 822 от случаите са засечени претоварвания.

Според германското правителство системата за претегляне предпазва моста Neuenkamp през първата половина на предвидените ремонтни дейности по него. Така мостът ще може да остане отворен през този период. За засечените в нарушение превозни средства, които трябва да бъдат разтоварени, операторът на бариерата е осигурил мотокар.

Реконструкция на моста над река Рейн

От 4 март решението за одобрение на планирането на новото строителство на моста Rheinbrücke Neuenkamp и разширяването на магистрала А40 между Duisburg-Homberg и Duisburg-Häfen е легално обвързващо.

Първите дейности по строителството са планирани за началото на лятото. След три години трябва да има три ленти, вместо предишните две, на новата южна надстройка във всяка посока на движение.

Снимка: Wikipedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *