Съюзът на българските транспортни работници (СБТР) подготвя два протеста, в които да се включат шофьорите на тежкотоварни камиони.

Протестите са насрочени за 29-и май на граничните пунктове ”Кулата-Промахон” и ”Дунав мост” при Русе.

Причини за протестите са дългото чакане и образуването на километрични колони от тирове по тези пунктове. Инициаторите искат да привлекат вниманието на управляващите и да се предприемат мерки за справяне с проблема.

Все още няма яснота как точно ще се проведат протестите, но е възможно и блокиране на граничните пунктове.

Според шофьорите лоша организация на българските гранични власти е причина за образуването на задръстванията. Александър Стамболийски от СБТР коментира, цитиран от „Дарик”, че на пункта „Кулата-Промахон” се чака средно между 6 и 12 часа за да се премине границата.

2 коментара за “Шофьори на камиони ще протестират заради задръстванията на граничните пунктове „Кулата“ и „Дунав мост“

 • 27 май 2017 в 01:57
  Permalink

  За каква лоша организация става дума? Нека си го кажем направо,тези индивиди само идват на работните си места и, като дойде време си тръгват.На Лесово смяната сутрин и вечер трае по 3часа,един час почиват, през останалото време работи само едно гише.Опашките са с километри, но това никого не трогва.Предлагаме заплатите на митничарите по граничните пунктове навсякъде да са свързани с броя на обработени автомобили.На който не му се работи да си стои в къщи не да избива комплекси на работното си място.

  Отговор
 • 12 март 2018 в 11:46
  Permalink

  Не мислители че е време бългърското правителство да направи по олекотен режима по границите си ако трябва да се направат договорка с гърция и румъния и нещата могът да се случат нека господата да се заемат и да дадът шанс и на българските превозвачи да се развиват вместо бг. Шофьори да отиват да работят в еропейки фирми да се опитат да задържът кадрите си в бг

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *