Interoute, компанията собственик и оператор на най-голямата файбър мрежа в Европа, както и на една от най-големите платформи за клауд услуги, обяви миналата седмица, че е приключила придобиването на Easynet (доставчик на интернет, етернет и други свързани услуги). Сделката беше оценена на 402 млн. паунда.

С това придобиване Interoute почти удвоява мащаба на бизнеса си за информационни и комуникационни технологии (вече 70% от целия бизнес на корпорацията).

Сделката ще позволи клиентите на обединената група да имат достъп до всички услуги и продукти от двете стари компании.

В бъдеще обединеното дружество ще се представя под името Interoute. Докато на бъде напълно интегрирана Easynet ще продължи да оперира под своя бранд и ще бъде представяна като ‘Easynet, част от Interoute’.

За Interoute

Компанията е собственик и оператор на най-голямата файбър мрежа (65 хил. км) в Европа както и на платформа за глобални клауд услуги, която включва 12 центъра за съхранение на данни, 14 виртуални центрове за данни и 31 колокационни центрове, с връзки към 195 центъра за данни на трети лица. Обединената платформа за информационни комуникационни технологии на компанията се използва от множество международни компании, правителства и университети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *