Започна протестът на превозвачи от Каталуния. Те ще се движат бавно и ще блокират дясната лента на каталунските пътища. По този начин транспортните компании искат да привлекат вниманието към трудната ситуация, в която се намират.

Една от причините за протеста е пренасочването на камионите в провинциите Тарагона, Барселона, Кастейон и Йеида от N240 и N340 по пътища с тол такси – съответно AP-7 и AP-2.

Целта на пренасочването беше да се повиши безопасността по пътищата, но предприемачите се обявиха против промяната още в началото.  Местният транспортен съюз FEAT подчертава, че пренасочването ще струва на превозвачите допълнителни 300 до 600 евро на месец. По споменатите национали ежедневно минаваха по 4 000 камиона.

Асоциации от цяла Испания, вкл. Fetram от Аликанте, подкрепиха каталунците в протеста.

„Бавният” марш на камионите започна днес, 11 октомври в 5 сутринта. Ако пътувате натам, очаквайте сериозни задръствания.

Хаос в първата седмица от въвеждането на забраната за движение на камионите по националните пътища

Още в първата седмица от въвеждането на забраната, испански организации отчетоха хаос по аутобаните. Оказва се, че броят на паркингите там е недостатъчен, за да поеме увеличението на трафика на тежкотоварни машини.

Заради бана за камиони на пътища N-340 и N-240A, паркингът на магистрала AP-7 (La Ribera и la del Baix Ebre) е пълен. Това от своя страна усложнява задачата на шофьорите на камиони да спазват правилата за шофиране  и почивка.

Снимка: pixabay. Изображението е примерно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *