По време на 18-тите награди „Двигател на годината“ в Щутгарт международно жури от журналисти присъди приза „Двигател на годината“ за 2017 г. на 1.2-литровия трицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор PureTech в категорията от 1 л до 1.4 литра.

Избирането за „Двигател на годината“ за трета поредна година потвърждава търговския успех на Puretech, който е наличен с мощност 110 к.с. и 130 к.с. (PureTech 110 S&S и PureTech 130 S&S).

С над 850 000 броя, вече произведени в заводите Française de Mécanique в Дуврен (Франция) и в Сянян (Китай) от лансирането му през 2014 г., този двигател ще се произвежда и в завода в Тремери (Франция) от края на 2017 г., за да се посрещне увеличеното търсене и да се удвои производственият капацитет във Франция. Годишното производство ще надхвърли 1 милион броя до 2019 г.

1.2-литровият PureTech във версиите със 110 к.с. и 130 к.с. се използва в над 90 модела в 70 държави. През 2017 г. той допринася за търговския успех на новите продукти на PSA Group, като новия SUV Peugeot 3008, който беше избран за Автомобил на годината за 2017.

На европейския пазар модулното семейство на 1.2-литровия трицилиндров PureTech представлява една трета от всички бензинови и дизелови двигатели на PSA Group.

Компанията продължава да подобрява представянето на агрегата, като ще се възползва от значителни подобрения преди края на 2017 г. с увеличена динамика и намален разход на гориво (до 4%). Ще бъде въведен филтър за твърди частици (GPF- Gasoline Particulate Filter) за намаляване на емисиите частици с над 75% за посрещане на изискванията на бъдещите стандарти, които ще влязат в сила от 2020 г. в Европа и Китай. Икономичността на двигателя се подобрява с промени в циклите на изгаряне и впръскване на горивото под налягане 250 бара. Намалява се механичното триене и се въвежда нов турбокомпресор. В допълнение двигателят ще се вмъкне в по-компактни размери за оптимизиране на аеродинамиката (ползи по отношение на SCx).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *