Стъпка по стъпка към екстремните форми и линии. В началото на годината беше показана сянката на Donkervoort D8 GTO-S, D8 GTO-RS, както и D8 GTO-R, които ще бъдат пуснати в края на годината.

Сега Donkervoort гордо показа първите снимки на D8 GTO-RS, който ще бъде представен в края на лятото.

Donkervoort D8 GTO-RS | Компанията го определя като завръщане на легенда…

Много вероятно е обаче да не сте чували за тази легенда…

Холандската тунинг компания започва дейността си през 1978 година, правейки версии на Lotus Seven. През 1996 година сменя двигателите Ford с Audi. През 2003 година представя D8, който модифицира така, че колата прави обиколки на пистата Нюрбургринг под 7:20 минути.

Пак да се върнем на новия D8 GTO. Моделът е с напълно нов дизайн, не само отвън, но и на техническо равнище.

Двигателят е 2.5-литров Audi R5 TFSI, оптимизиран от Bosch, благодарение на което имаме няколко функции, водещи до по-бързо представяне на писта, вкл. двоен съединител. Спирачната система също е напълно нова. Все още няма пълни характеристики за мощността на двигателя, но като се има предвид, че Donkervoort поставят рекорди на Нюрбургринг, вероятно става въпрос за поне 400 к.с. (компанията вече изцеди 380 к.с. от двигателя). Въпреки сериозните си характеристики, D8 GTO-RS е кола, която ще може да бъде шофирана легално по обществените пътища.

Външно моделът изглежда много „напомпан“. Огромната предна решетка привлича погледа веднага, а фаровете напомнят на очите на звяр  или дракон, който след секунда ще бълва огън от пастта си. Вътре, яркочервената кожа на тапицерията допълва драконовския вид, но не дразни окото. Таблото е много ретро и много самолетно, но е нещо различно от новите лъскави тенденции и това ми харесва.

Моделът ще бъде произведен само в 40 бройки, от които 21 вече са продадени. Цената започва от €151 173 без данъците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *