Базираната в Сан Диего electricGT твърди, че е превърнала Ferrari с 415 к.с. в напълно електрическа кола. Това може би е най-големият кошмар на собственика на марката Серджо Маркионе, който преди няколко месеца определи идеята за електрическо Ferrari като „неприлична” и изрази притеснението си от тихата Tesla Model S.

Компанията Electric GT превръща нормалните, шумни и замърсяващи околната среда автомобили в електрически безшумни приятели на природата.

В случая компанията взе Ferrari 308 GTS, изхвърли ревящият двигател V8 и го замести с няколко електрически мотора. За феновете на марката и на страхотния звук, излизащ от двигателите и, това вероятно е 8-ия смъртен грях. Но пък нещата не стоят точно толкова трагично, тъй като взетото Ferrari всъщност е било „малко” неработещо. Ето и снимките му преди промяната на облика:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

А ето и видео на електрическото 308 GT:

Новите електромотори, които са сложени на Ferrari-то създават 330 lb-ft въртящ момент и 275 електрически конски сили, които според electricGT са еквивалентни на 415 конски сили от нормален бензинов двигател. Трите електрически мотора могат да придвижат колата на разстояние не повече от 160 км.

Ferrari-Motor-bay-3-768x768

Определено ушите ми не могат да свикнат със звука от въртящите се гуми, а същевременно под капака сякаш някой си е глътнал езика. Все пак автомобилът изглежда се справя добре и определено си заслужава да бъде изпробван.

Tripplemotor-1-768x768

Ferrari-Plug-in-2-768x768

Снимки: electricGT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *